Hvordan vælger jeg uddannelses institut?

af | 19. juli 2018 | Nyheder

Det kan være en jungle at finde rundt i og rigtig svært at finde ud af hvilket psykoterapeutisk institut man skal vælge for at få sin uddannelse.
Der er forskellige slags psykoterapeutiske retninger og uddannelsesinstitutter men netop som ikke-uddannet psykoterapeut har man ikke forudsætningerne for at vide hvilken retning der passer bedst til en.
Efter mange års erfaring med samtaler om optagelse kommer her nogle gode råd:
  • Det er vigtigt at du vælger et certificeret uddannelsesinstitut (DPFO) da de lever op til en række kvalitetskrav. Du kan læse mere her.
  • Passer tidspunkterne og datoerne ind i din livsstil? Ligger undervisningen på hverdage eller weekender?
  • Er den geografiske placering afgørende for mig? Vil jeg vælge det institut der passer mig bedst eller det institut der ligger tættest på min bopæl?
  • Hvad koster hele uddannelsen og er der fleksible betalingsordninger? Vær opmærksom på hvad den samlede pris løber op i, for din uddannelse inklusiv litteratur, internater, kørsel og eventuelle overnatninger, eksamen mv.
  • Skal jeg selv betale min egenterapi og supervision ud over uddannelsesafgiften?
  • Er alle undervisningstimerne besat med underviser?
  • Hvor mange af underviserne er fast tilknyttede og hvem er gæsteundervisere?
  • Hvilket niveau er pensum på? Benyttes der forskningsresultater, nyere relevante undersøgelser og faglige artikler?

Du skal hele tiden huske på at alle psykoterapeutiske institutter er forretninger og skal tjene penge, derfor sælger vi alle vores produkter. Du ved reelt først hvad du har betalt for når uddannelsen er færdiggjort.

Den vigtigste faktor i psykoterapi er den personlige relation, derfor råder jeg altid til at du bruger din intuition, føles det rigtigt?

Dernæst overvejelser om hvilken psykoterapeut jeg ønsker at blive og hvem jeg gerne vil have som klientgruppe? Vel viden at der sker meget med ens fokus gennem en psykoterapeutisk uddannelse og prioriteringer skifter.

Ønsker jeg at bruge uddannelsen som et kompetence- eller karriereløft? Ønsker jeg at bruge uddannelsen i min organisatoriske eller ledelsesmæssige funktion i arbejdet med mennesker?
Eller måske du endnu ikke har et klart billede men vil bare gerne blive klogere på dig selv?

Ved at gøre dig disse overvejelser og kontakte og undersøge de forskellige institutter vil du være i en bedre position til at vælge uddannelsesinstitut.

Gør et grundigt forarbejde, læs studieplanerne og udvælg nogle institutter som du gerne vil undersøge nærmere ved personligt møde.

Vi afholder både informationsmøder, workshops og personlige samtaler hvor du kan møde vores undervisere og få mere viden og ikke mindst mærke stemningen.

Forfatter

Anette Krogh
Anette har gennem mange år arbejdet som privatpraktiserende psykoterapeut primært med parterapi, individuel terapi, familieterapi og sexologisk rådgivning. Desuden arbejder hun i forskellige institutioner og organisationer som supervisor og proceskonsulent.

Andre indlæg i kategorien

Sexologi og parterapi – en stigende efterspørgsel

I de senere år har jeg lagt mærke til en markant stigning i efterspørgslen efter parterapi kombineret med sexologisk rådgivning. Dette fænomen afspejler en større åbenhed omkring parforholdets udfordringer og en anerkendelse af, hvor central seksualiteten er i mange...

Sådan arbejder jeg som gestaltterapeut (med hele mennesket)

Som gestaltterapeut hører jeg ofte spørgsmålet: "Hvordan adskiller gestaltterapi sig fra andre terapiformer?" Mit enkle svar er, at jeg arbejder med hele mennesket – ikke blot med tanker eller isolerede problemer. Men hvordan ser dette ud i praksis? I dette indlæg vil...

Integration af sexologi i psykoterapeutisk praksis

Mange psykoterapeuter kommer i tvivl om deres kompetencer, når de møder seksuelle problematikker i deres praksis. Det faglige grundlag er ofte for tyndt, og deres eget forhold til seksualitet kan være uafklaret. Psykoterapeuter skylder deres klienter at opdatere deres...

Praksisbaseret evidens og feedback informed treatment

Anvendelsen af psykoterapi er i en rivende udvikling i de offentlige og private sundhedstilbud. Udviklingen bliver i stigende grad mødt med et politisk krav om evidens, kvalitet og effektivitet. Brian Sebens er udøver af psykoterapi i privat praksis og i offentlige...

Vigtige elementer i supervisionen

På mange arbejdspladser har man brug for støtte til udvikling af ledere og medarbejdere. Men hvordan kan man vide, hvilken form for personalestøttende metoder der er behov for? Markedet er oversvømmet med tilbud om supervision, coaching, personaletræning, mentoring...

Organisationsudvikling med fokus på samarbejde og relationer

Organisationsforandringer med anvendelse af gestalt metoden er en praktisk, handlings- og aktionsorienteret tilgang, hvor fokus er på organisationens kerneopgaver.Organisationsudviklingens felt er i konstant forandring og udvikling for at kunne leve op til...

Nye indlæg i mailboksen

Vil du modtage en mail når du udgiver nye indlæg, så skriv dig op her.