Vores rødder
Gestaltinstituttets værdigrundlag er humanistisk eksistentielt og derfor er vores terapeutiske tilgang gestaltterapeutisk, fænomenologisk og oplevelsesorienteret.
Gestaltterapi er en velforankret humanistisk og eksistentiel psykoterapi. Den blev udviklet i USA i 50’erne af en gruppe psykologer, psykiatere og filosoffer, dels som en reaktion mod datidens ortodokse psykoanalyse og dels som en psykoterapi, der værdsætter menneskelige oplevelser, autencitet og relationer.
Fritz Perls, der anses som skaberen af gestaltterapien, var oprindeligt psykoanalytiker, men opgøret med psykoanalysen samt mødet med gestaltpsykologien, fænomenologien og eksistentialismen inspirerede ham til at skabe gestaltterapien.
Gestaltterapien har siden da udviklet sig, og generationer af praktiserende gestaltterapeuter som f.eks. Gary Yontef, Joseph Zinker, Erving og
Merian Polster, Edwin C. Nevis, Claudio Naranjo, Lynne Jacobs, Margaritha
Spagnuolo Lobb og mange flere har bidraget med nyere forskning, så gestaltterapien i dag er en dynamisk teori og relationel metode om menneskelig oplevelse og adfærd, der værdsætter en åben, ligeværdig og respektfuld dialog mellem terapeut og klient.
«Learning is the discovery that something is possible.»