Bliv certificeret psykoterapeut og gestaltterapeut
Gestalt- og psykoterapeut – Hvad er det?
Gestaltterapeuter er højt kvalificerede psykoterapeuter, der praktiserer gestaltterapi som psykoterapeutisk metode. En gestaltterapeut arbejder psykoterapeutisk med at håndtere komplekse problemstillinger indenfor det psykoterapeutiske felt.
At arbejde som gestalt psykoterapeut – gestaltterapeut – handler om at hjælpe mennesker med at navigere i livet, styrke relationer og håndtere komplekse følelsesmæssige udfordringer. Hos Gestaltinstituttet tilbyder vi en niveau 7 certificeret uddannelse på højde med en mastergrad, der kombinerer teori, praksis og personlig udvikling, så du kan blive en kvalificeret gestaltterapeut.
Gestaltterapeuter har både et dybt kendskab til psykoterapeutiske metoder og er trænet til at skabe, udvikle og vedligeholde relationer og har de personlige kompetencer til at støtte klienterne og skabe et trygt rum, hvor man sammen undersøger vanskelige følelser, underliggende relationelle mønstre og arbejder med forandringsprocesser.
Denne side giver dig et overblik over, hvad en psykoterapeut og en gestaltterapeut er, hvad de arbejder med, samt hvilke jobmuligheder og certificeringer uddannelsen åbner op for.
Hvad er en psykoterapeut?
En psykoterapeut arbejder med at støtte klienter i at forstå og bearbejde deres følelser, tanker og relationer. Gennem samtaleterapi og andre metoder hjælper psykoterapeuter mennesker med at finde klarhed og styrke i deres liv.
Psykoterapeutens arbejde adskiller sig fra andre områder, da fokus ligger på den terapeutiske proces snarere end diagnostik og behandling af psykiske lidelser. Dette gør psykoterapeuter til eksperter i at skabe trygge relationer og lede klienter gennem personlig vækst.
Uanset hvor du vælger at arbejde, vil din rolle som psykoterapeut være at fremme udvikling og trivsel hos dem, du arbejder med.
Hvad er forskellen på psykolog og psykoterapeut?
Et ofte stillet spørgsmål er: “Hvad er forskellen på psykolog og psykoterapeut?” En psykolog har en akademisk uddannelse i psykologi og arbejder ofte med diagnosticering og behandling af psykiske lidelser. En psykoterapeut har derimod en specialiseret uddannelse i terapeutiske metoder og fokus på samtaleterapiens relationelle og procesorienterede aspekter.
Vores uddannelse klæder dig på til at blive en certificeret psykoterapeut med stærke praktiske og teoretiske kompetencer, der kan anvendes i mange forskellige sammenhænge.
Hvad er en gestaltterapeut?
En gestaltterapeut er en psykoterapeut, der arbejder ud fra gestaltterapiens principper. Gestaltterapi fokuserer på at øge klientens opmærksomhed på egne følelser, tanker og adfærd i nuet. Denne tilgang bygger på en dyb respekt for klientens evne til at finde deres egen vej gennem livets udfordringer.
Gestaltterapeuten er trænet til at arbejde med en bred vifte af forskellige mennesker, baggrunde og på uddannelser med et højt avanceret niveau.
Gestaltterapeutens arbejdsområder
Som gestaltterapeut kan du arbejde med en bred vifte af klienter:
- Individuelle klienter: Hjælp med at undersøge vanskelige følelser og relationer.
- Par og familier: Støt i at forstå og forbedre relationelle dynamikker.
- Organisationer: Arbejd med teamudvikling og lederskab.
Gestaltterapeuter er også trænet til at arbejde med at styrke relationer og lede forandringsprocesser i organisationer og på tværs af organisationer.
Uddannelsen som gestaltterapeut er en efteruddannelse, som man sædvanligvis tager efter en grunduddannelse. Ofte integrerer man alle sine kompetencer.
Gestaltterapeuter varetager mange forskellige funktioner ud over at have egen privat praksis. De arbejder indenfor funktioner, hvor man skal have gode relationelle og kommunikative kompetencer, solide personlige lederskabsevner f.eks. indenfor forandringsprocesser, rådgivning, vejledning, mentoring o. lign.
Gestaltterapeuter har efter endt uddannelse kompetencerne til både at arbejde selvstændigt i privat praksis og til at arbejde i jobfunktioner, der hviler på relationsdannelse, især inden for f.eks. det sundhedsfaglige, pædagogiske, sociale og uddannelsesmæssige område.
Gestaltterapeuter arbejder også indenfor funktioner som HR, organisationsudvikling, coaching og træning, hvor den gestaltterapeutiske metode er en effektiv måde at skabe forandring på hos den enkelte, i teams og på tværs af organisationer. Du kan læse mere om de forskellige specialer her.
“Vi tager os selv alvorlige som uddannelsesinstitut, og vi garanterer et højt uddannelsesniveau”
Kort om certificering og niveauvurdering
Vi er i ansøgningsfasen om at få uddannelsen indplaceret på niveau 7 i Kvalifikationsrammen for Livslang Læring gennem Danmarks Akkrediteringsinstitution. En niveauvurdering fra Danmarks Akkrediteringsinstitution giver mulighed for yderligere anerkendelse fra flere offentlige uddannelser ved fx meritvurdering eller realkompetencevurdering både i Danmark og internationalt. Niveau 7 kan sammenlignes med det niveau, der opnås ved fuldførelse af en mastergrad. (En niveauvurderet uddannelse er ikke det samme som en gradsgivende master). Vi orienterer løbende om processen.
Læs mere om certificering og niveauvurdering her.
Hvorfor er certificering vigtig?
En certificering som psykoterapeut og gestaltterapeut giver dig et anerkendt kvalitetsstempel, som både klienter og arbejdsgivere værdsætter. Det viser, at du har gennemført en professionel uddannelse med en stærk faglig og etisk profil.
Bliv psykoterapeut og gestaltterapeut
Drømmer du om en karriere, hvor du gør en forskel for andre? Hos Gestaltinstituttet får du en uddannelse, der åbner op for mange spændende muligheder. Uanset om du ønsker at fokusere på individuel terapi eller arbejde med grupper, er dette din chance for at blive certificeret psykoterapeut og gestaltterapeut. Se hvad andre studerende siger om uddannelsen her og info om vores undervisere her.
Besøg vores side om uddannelsen for detaljer om adgangskrav og moduler. Du er også velkommen til at kontakte os direkte for en personlig vejledning.
Her kan du læse mere om vores studieforberedende kursus, der er adgangsgivende til uddannelsen.
Her kan du tilmelde dig vores gratis informationsmøder, workshops og én-til-én infomøder
Her kan du se en studieordningen og en samlet oversigt over modulerne.
Randers 2024-2025
Studiestart Randers 16. august 2024
Niels Brocks Gade 8, 3, 8900 Randers
MODUL 1: 16. – 18. august 2024
MODUL 2:13. – 15. september 2024
MODUL 3:25. – 27. oktober 2024
MODUL 4:15. – 17. november 2024
MODUL 5:06. – 08. december 2024
MODUL 6:17. – 19. januar 2025
MODUL 7:07. – 09. marts 2025
MODUL 8:25. – 27. april 2025
MODUL 9:20. – 22. juni 2025
Pris
OBS:
Priserne reguleres med fem-seks procent hvert år. Derfor er prisen på tredje og fjerde år ikke oplyst.
Læs i vores FAQ hvad beløbene dækker og ikke dækker.
Vi skriver kontrakt for to år ad gangen.
Første og andet studieår – og tredje og fjerde studieår.
Prisen for første og andet studieår (2025 / 2026) er:
Første studieår: 55.000,- kroner.
Andet studieår: 57.000,- kroner.
Der er mulighed for betalingsordninger, kontakt Anette Krogh.
Læs mere om Bruttolønsordningen her, hvor du kan spare op til halvdelen af dine udgifterne til uddannelsen.
Læs mere om Kompetencefonden her, hvor du kan søge om fondsstøtte.