fbpx

Organisationsforandringer med anvendelse af gestalt metoden er en praktisk, handlings- og aktionsorienteret tilgang, hvor fokus er på organisationens kerneopgaver.
Organisationsudviklingens felt er i konstant forandring og udvikling for at kunne leve op til de kontinuerlige krav og behov der kommer fra omgivelserne.

Som ledere skal vi forøge vores evne til at motivere, udøve indflydelse og udvikle både individuelle og teams på forskellige niveauer og på tværs i organisationen.
Den forøgede kompleksitet og usikkerhed ved forandringer betyder, at mange ledere oplever, at teoretiske, mekaniske og konceptuelle forandringsmetoder ikke længere er tilstrækkelige.
I stedet for at trække en konceptuel fastlagt forandringsmetode ned over organisationen, skal der fokuseres på den relationelle tilgang og både ledere og medarbejdere skal støttes aktivt i, at finde de problemer og modstande der naturligt opstår i organisationen og lære hvordan de kan mobilisere forandring omkring dette.

Det kræver ledere der er både fleksible, tilpasningsdygtige og har kvalifikationerne og kompetencerne til at samarbejde.

Samarbejdet med andre teams og ledere øger både engagement og overfører kompetencer internt i organisationen. Et velfungerende samarbejde kan være komplekst, da den enkelte medarbejder ofte er afhængig af kollegaer og samarbejde på tværs i organisationen.
At lede samarbejdsrelationer og samtidig levere og håndtere de daglige driftsopgaver er ikke nemt.
Hvor skal man sætte ind i organisationen når samarbejdet ikke fungerer? Ofte ser man isoleret på den enkelte medarbejder og de enkelte teams og knap så meget på adfærden og interaktionen i organisationen, altså på relationer og grænseflader.
Forandringer sker gennem støtte i samarbejdet og derfor er deltagelse i og fokus på relationerne et centralt aspekt i organisationens evne til at levere og eksekvere.

Organisationsudvikling og gestaltterapi.

Gestaltterapiens bidrag til organisationsudvikling og forandring er både gennemprøvet og veletableret og giver en vigtig og effektfuld ramme i forandringsledelse da den understreger betydningen af relationerne som drivkraft til forandringer.
At etablere et samarbejde er derfor grundlæggende i vores tilgang og indebærer udviklingen af et aktivt partnerskab, hvor ledere og medarbejdere gensidigt deler sine forskellige forståelser af samarbejde og mål og finder fælles fodslag.

Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen og til analyseformål. mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk